gemeente Landsmeer | Is de stress thuis teveel en wordt de druk te hoog? Time-out!

Nieuwsbericht Is de stress thuis teveel en wordt de druk te hoog? Time-out!

Gepubliceerd op: 22 december 2021 13:40


Het kan iedereen gebeuren in stressvolle situaties. Wanneer thuis de spanning teveel wordt en je alleen nog maar kunt schreeuwen. Of als de klap valt voor je er erg in hebt. Praat erover, vraag advies en voorkom erger. Bel Veilig Thuis op 0800-2000 of ga naar Veilig Thuis voor een directe en anonieme chat met een medewerker.

'Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt', daartoe roepen Veilig Thuis en de Kindertelefoon op. Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn - ook in Nederland - nog steeds een groot probleem met een grote en langdurige impact voor de mensen die het meemaken. Contacten met advies- en meldpunt Veilig Thuis en de Kindertelefoon over huiselijk geweld en kindermishandeling liepen flink op in coronatijd. Nu de landelijke maatregelen tegen corona langer aanhouden, blijft deze boodschap nog steeds van belang.

Wethouder Mandy Elffrich: "Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten om escalatie en geweld te voorkomen. Een moment om even na te denken, om met iemand te praten, om tot jezelf te komen. Een mogelijkheid om de emoties even te laten bekoelen en bij zinnen te komen. Met deze oproep willen we ervoor zorgen dat spanningen thuis minder ver oplopen."
Zowel potentiële plegers als slachtoffers worden via deze vooral online preventiecampagne opgeroepen eerder een stapje terug te doen en erover te praten.