gemeente Landsmeer | Jongeren Landsmeer ontvangen cheque om container in Sportpark op te knappen

Nieuwsbericht Jongeren Landsmeer ontvangen cheque om container in Sportpark op te knappen

Gepubliceerd op: 28 maart 2023 14:05

Op donderdag 30 maart 2023 om 16.30 uur in het Sportpark in Landsmeer overhandigen de wethouders Jacobien van Boeijen en Erik Heinrich een cheque ter waarde van €1400 aan jongeren in Landsmeer. Met dit geld kunnen de jongeren de container in het Sportpark opknappen.

De container, die sinds 2018 in het Sportpark staat, is een belangrijke ontmoetingsplek voor verschillende groepen jongeren. De container werd er geplaatst na gesprekken tussen Landsmeerse jongeren en de gemeente over ontmoetingsplekken in de openbare ruimte. Hier was toen, maar ook vandaag de dag veel behoefte aan.

Hoewel de container voorziet in een behoefte om elkaar te ontmoeten, heeft de container de afgelopen jaren geleden onder het intensieve gebruik en vernielingen. De huidige staat van de container is een doorn in het oog van zowel gebruikers van het park als van de jongeren zelf.

Met ondersteuning vanuit het jongerenwerk van Link Projecten, hebben de jongeren een plan gemaakt voor het opknappen van de container. De container zal eerst worden schoongespoten en daarna worden voorzien van een nieuwe laag verf. Ook de kapotte houten vloer zal worden gemaakt. En al deze werkzaamheden voeren de jongeren zelf uit! De jongeren hebben een strakke planning en willen de container nog vóór Koningsdag gereed hebben.

Wethouder Jacobien van Boeijen: "Deze plek voorziet duidelijk in een behoefte. De jongeren maken er goed gebruik van. Ik vind het heel tof en stoer dat zij er zelf voor zorgen dat de plek weer netjes wordt doordat zij zelf de container gaan schoonmaken."

Wethouder Erik Heinrich: "Deze plek past prima in het Sportpark. Het is mooi dat de jongeren de verantwoordelijkheid hebben genomen om de container op te knappen, wat ook fijn is voor de in het park aanwezige verenigingen."