gemeente Landsmeer | Kabinet verlengt coronasteun ondernemers tot en met maart 2022

Nieuwsbericht Kabinet verlengt coronasteun ondernemers tot en met maart 2022

Gepubliceerd op: 17 december 2021 12:40


Ondernemers, bedrijven en werkenden hebben in ieder geval tot 14 januari te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Die beperken de ruimte om te ondernemen. Om hen in deze periode te helpen verlengt het kabinet het economisch steunpakket.

Werkgevers kunnen vanaf nu NOW-loonsteun aanvragen
Werkgevers die loonsteun willen aanvragen voor november en december van dit jaar, kunnen daarvoor nu een aanvraag indienen bij het UWV. Het kabinet kondigde de terugkeer van de zogeheten Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) eind november aan, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Het gaat om de zevende periode aan NOW. Die geldt dit keer niet voor de gebruikelijke drie, maar voor twee maanden. Nieuw is dat ook bedrijven die na 1 februari 2020 zijn gestart in aanmerking komen voor loonsteun. Werkgevers kunnen de loonsteun tot en met 31 januari volgend jaar aanvragen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
Voor ondernemers die in het 4e kwartaal van 2021 30% of meer omzetverlies hebben, is er de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021. TVL Q4 2021 opent zodra de Europese Commissie de regeling heeft gewijzigd en goedgekeurd. U kunt zich hier aanmelden voor een update.

KvK Corona Loket
Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117.

Het gemeentelijk ondernemersloket staat voor u klaar
We begrijpen dat u ondanks alle informatie van de rijksoverheid toch nog vragen heeft. We ondersteunen u daar graag bij. Mail uw vraag met uw contactgegevens naar het Ondernemersloket. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens kantooruren met 0299-452 400.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie vragen neem dan contact op met Aysin Yavas-Aktas, onze adviseur economie:
M: 06-43047172
E: Aysin Yavas-Aktas