gemeente Landsmeer | Kinderen op gezond gewicht

Nieuwsbericht Kinderen op gezond gewicht

Gepubliceerd op: 13 november 2018 12:35

De gemeente Landsmeer gaat zich inzetten voor een gezondere leefomgeving voor alle kinderen in Landsmeer. Met het regionale project  Bruggen naar Gezond Gewicht wil de gemeente samen met de GGD en andere gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland ervoor zorgen dat alle kinderen van 0 tot 18 jaar gezonder kunnen leven en meer kunnen bewegen. Daarnaast is het doel van het project om kinderen met overgewicht beter te ondersteunen en te helpen aan een gezondere leefstijl.

Focusgroepen en netwerken
Het komende jaar onderzoekt de gemeente met behulp van focusgroepen wat er nodig is in Landsmeer voor kinderen om gezonder te kunnen leven en meer buiten te bewegen. Ouders, jongeren en professionals worden uitgenodigd om mee te denken.

Daarnaast vormt de gemeente netwerken in de wijk, met scholen, huisartsen, jeugdverpleegkundigen, sportverenigingen, zorg- en welzijn professionals, jongerenwerkers om met elkaar kinderen met overgewicht beter te ondersteunen.

Wilt u deelnemen?
Heeft u interesse om deel te nemen aan de focusgroepen? We stellen uw deelname zeer op prijs. De focusgroepen gaan waarschijnlijk eind dit jaar van start. Zodra er meer informatie bekend is, wordt u hierover geïnformeerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project en voor aanmeldingen om deel te nemen aan de focusgroepen kunt u contact opnemen met Dessie Lividikou, projectleider Bruggen naar Gezond Gewicht in Landsmeer via d.lividikou@landsmeer.nl