gemeente Landsmeer | Knotwilgen aan de Talingweg

Nieuwsbericht Knotwilgen aan de Talingweg

Gepubliceerd op: 02 november 2023 11:20


Langs de Talingweg staan vier knotwilgen die ziek zijn. Ze hebben de watermerkziekte. Hun blaadjes verwelken aan de takken en in een later stadium is de ziekte zichtbaar bij het doorsnijden van de takken, die zien er dan waterig en doorzichtig uit (vandaar de naam watermerkziekte). Sommige wilgen zijn hier extra vatbaar voor. De vier wilgen aan de Talingweg zijn al oud en in slechte staat, de kern is rot. Gemeente Landsmeer moet de knotwilgen kappen. Dit gebeurt naar verwachting voor het einde van het jaar. De andere knotwilgen aan de Talingweg worden voor het einde van het jaar geknot.

Het beleid van de gemeente is dat dat alle bomen die gekapt worden vervangen worden door een nieuwe boom. Ook de knotwilgen zullen herplant worden.

Per 2022 is de gemeente Landsmeer begonnen met bomenonderhoud volgens een driejaarlijks schema. Dit jaar zijn Purmerland, Den Ilp en het oude dorp aan de beurt. Volgend jaar Havenzathe en zuidelijk deel Luijendijk vanaf de Meervalweg. En het jaar daarna ten noorden van de Meervalweg en het Sportpark. Ook de knotwilgen worden volgens dit schema eens in de drie jaar geknot.