gemeente Landsmeer | Kom samen met uw kleinkinderen naar het Fiets Festival

Nieuwsbericht Kom samen met uw kleinkinderen naar het Fiets Festival

Gepubliceerd op: 16 augustus 2021 14:40

Wat is er nu leuker dan samen fietsen met opa of oma of met uw kleinkind(eren)? Niks natuurlijk! Daarom toveren we dit jaar op woensdagmiddag 8 september de raadszaal, het Raadhuisplein en het parkeerterrein Sportpark om in een Doortrappen Fiets Festival voor jong en oud.

Zowel kinderen als ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom organiseert Doortrappen samen met gemeente Landsmeer, Veilig Verkeer Nederland, The Coolbiking Company en SamenMeer het Fiets Festival. Rondom het gemeentehuis zijn er op woensdag 8 september verschillende activiteiten te volgen, waarbij grootouders en kleinkinderen het tegen elkaar of juist tegen anderen kunnen opnemen. Wie is er het beste op de hoogte van verkeersveiligheid?

Programma

Test uw behendigheid op het verkeersplein. Neem het samen met opa/oma of kleinkind(eren) op tegen een ander team met de fietsquiz. Breng uw fiets langs bij de fietsenmaker voor een check. En klim in de vrachtwagen om zelf de dode hoek te spotten. Volgt u alle activiteiten? Dan ontvangt u  een heus certificaat!

Tijdens het FietsFestival leren kinderen en ouderen samen op een leuke manier, veilig met verschillende verkeerssituaties om te gaan. Ook leer je wat je kunt doen aan jouw eigen gedrag of door aanpassingen aan de fiets om veilig te (blijven) fietsen. Natuurlijk staat de middag ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven!

Leuke dag voor jong en oud!

De dag is bedoeld voor opa's, oma's (65+) en kleinkinderen, maar een oudere buurman, oom, tante of andere bekende meenemen mag natuurlijk ook! Zowel jong als oud is welkom om een gezellige middag te beleven.

Komt u ook?

Woensdag 8 september bent u welkom tussen 14:00 en 17:00 op het Raadhuisplein in Landsmeer. Meld uzelf aan door een mailtje te sturen naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com. Meer informatie vindt u op de website.