gemeente Landsmeer | Koningsdag 2017 in Landsmeer

Nieuwsbericht Koningsdag 2017 in Landsmeer

Gepubliceerd op: 21 april 2017 10:50

In 2017 vieren we de verjaardag van onze vorst op Koningsdag. Deze dag wordt gevierd op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander. In het hele land en ook in Landsmeer worden daarom speciale activiteiten georganiseerd. We zetten de activiteiten in Landsmeer op een rij.

Vrijmarkt

Tijdens Koningsdag op 27 april is vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur plaats voor de vrijmarkt! Daarom zal je dan ook overal kraampjes, kleedjes en/of tafels tegenkomen met daarop allerlei verschillende waren. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen. Ga met je tweedehands spulletjes naar het vrijmarkt gebied, zoek een mooi plekje uit en probeer je artikelen te verkopen. Het gebied is ten opzichte van afgelopen jaar iets gewijzigd. Je mag uitsluitend in het aangegeven gebied (zie kaart) staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan. Hierop zal worden gecontroleerd.

Wat mag ik verkopen?

Je mag alles verkopen wat je wilt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Zo is het niet toegestaan om "nieuwe" artikelen te verkopen. De verkochte artikelen dienen tweedehands te zijn. Ook is het niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen. Dit betekent dat verkoop van alles wat gekoeld bewaard hoort te blijven, of voor het eten eerst verhit moet worden, niet is toegestaan. Je mag wel fris in blikjes of plastic flesjes verkopen (glazen flesjes en normale glazen mogen niet, vanwege de veiligheid).

Geen alcohol

Het is ook verboden om alcoholhoudende dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder dat je daarvoor een ontheffing hebt. Op het verkopen van drank wordt tijdens Koningsdag gecontroleerd. Mocht de politie of handhavingsambtenaar van de gemeente zien dat je drank verkoopt, dan zal de drank in beslag genomen worden.

Horeca-activiteiten Koningsdag

In de nacht van 26 april op 27 april mogen cafés open zijn zolang er bezoekers zijn. Echter na 02:00 uur mogen geen nieuwe bezoekers toegelaten worden.

Door de plaatselijke horeca worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis staat ook dit jaar weer een grote tent waarin artiesten optreden. Hiervoor wordt een "afgesloten" evenemententerrein ingericht rond het Raadhuisplein, de horecaondernemers rond het Raadhuisplein verzorgen hier gezamenlijk de activiteiten. Dit betekent dat de weg voor het Raadhuisplein de hele dag gesloten blijft voor verkeer en de omleidingsroute de gehele dag van kracht is.

Spelregels tijdens Koningsdag

Om Koningsdag tot een feest voor iedereen te maken heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld.

  • Op 27 april 2017 vanaf 9:00 uur tot en met 28 april 2017 tot 04:00 uur is het in horecagelegenheden aan de Calkoenstraat en de Dorpsstraat vanaf huisnr. 24 t/m 58 verplicht dranken in plastic glazen te verstrekken.
  • De Dorpsstraat, vanaf Dr. M.L. Kingstraat tot aan Tormentilstraat is afgesloten tussen 06:00 uur en 14:00 uur voor al het verkeer. Dit betekent dat je je spullen voor 06:00 uur met de auto kan brengen en na 14:00 uur weer kan ophalen. De boete bedraagt € 130,00
  • De Dorpstraat, vanaf de Sportlaan tot aan de Tormentilstraat is 27 april vanaf 06.00 uur tot 28 april 01.00 uur afgesloten.
  • Het is verboden met verf op de weg een plekje voor de vrijmarkt te reserveren. Hierop zal worden gecontroleerd. De boete bedraagt € 130,00 excl. eventuele verwijderingskosten.
  • Tape en plakband waarmee een plekje voor de vrijmarkt wordt afgezet, dient na afloop te worden verwijderd. Hier zal de handhavingsambtenaar op toezien.
  • Het is uitsluitend toegestaan om "tweedehands" spullen op de vrijmarkt te verkopen.
  • Het niet toegestaan om etenswaren en dranken bedrijfsmatig te verkopen zonder vergunning.
  • Niet verkochte spullen dienen meegenomen te worden en mogen niet op de openbare weg achtergelaten te worden.

Koniginnedag