gemeente Landsmeer | Koningsdag 2022 in Landsmeer

Nieuwsbericht Koningsdag 2022 in Landsmeer

Gepubliceerd op: 19 april 2022 13:30

Vrijmarkt
Tijdens Koningsdag op 27 april 2022 is vanaf 06.00 uur tot 14.00 uur plaats voor de vrijmarkt! Daar zie je dan ook overal kraampjes, kleedjes en/of tafels  met daarop allerlei verschillende waren. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen. Ga met je tweedehands spulletjes naar het vrijmarktgebied, zoek een mooi plekje uit en probeer je artikelen te verkopen. Je mag uitsluitend in het aangegeven gebied staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan en hierop wordt gehandhaafd.

Wat mag ik verkopen?
De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen. Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen, dat gekoeld bewaard hoort te blijven of voor het eten eerst verhit moet worden. Je mag wel fris in blikjes of plastic verkopen (glazen flesjes en normale glazen mogen niet vanwege de veiligheid).

Geen alcohol verkopen!
Het is verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder dat je daarvoor een ontheffing hebt. Op het verkopen van drank wordt tijdens Koningsdag gehandhaafd. De politie of handhavingsambtenaar van de gemeente neemt de drank in beslag.

Parkeren verkopers vrijmarkt
Om de parkeerdrukte in de omliggende straten te verminderen, wordt verzocht om niet in de direct aanliggende straten te parkeren maar de auto's wat verder weg te parkeren.

Horeca-activiteiten Koningsdag
Op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is dit jaar een afgesloten evenemententerrein ingericht. Dit evenement is om 00.00 uur afgelopen. Dit betekent dat de weg voor het Raadhuisplein de hele dag gesloten blijft voor verkeer en de omleidingsroute de gehele dag van kracht is.

Verkeer Dorpsstraat
Vanwege de vrijmarkt en het feest op het Raadhuisplein is op 27 april de Dorpsstraat tussen de Van Beekstraat en de Varenstraat afgesloten van 06.00 's morgens tot 01.00 uur 's nachts. Omleidingen worden aangegeven.

Spelregels tijdens Koningsdag

Om Koningsdag tot een feest voor iedereen te maken heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld.
• Het is in horecagelegenheden aan de Calkoenstraat en de Dorpsstraat vanaf huisnr. 24 t/m 58 verplicht om dranken in plastic glazen te verkopen.
• De Dorpsstraat, vanaf Dr. M.L. Kingstraat tot aan Tormentilstraat is afgesloten tussen 06:00 uur en 14:00 uur voor al het verkeer. Dit betekent dat je je spullen voor 06:00 uur met de auto kan brengen en na 14:00 uur weer kan ophalen.
• De Dorpsstraat, vanaf de Sportlaan tot aan de Tormentilstraat is 27 april vanaf 06:00 uur tot 28 april 02:00 uur afgesloten.
• Het is verboden met verf op de weg een plekje voor de vrijmarkt te reserveren.
• Tape en plakband waarmee een plekje voor de vrijmarkt wordt afgezet, moet na afloop worden verwijderd.
• Het is uitsluitend toegestaan om tweedehands spullen op de vrijmarkt te verkopen.
• Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te verkopen zonder ontheffing.
• Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen.
• Non-alcoholische dranken mogen alleen in plastic glazen of blikjes verkocht worden.
• Niet verkochte spullen moeten weer meegenomen worden en mogen niet op de openbare weg achtergelaten worden.