gemeente Landsmeer | Koningsdag 2023

Nieuwsbericht Koningsdag 2023

Gepubliceerd op: 18 april 2023 14:40

Vrijmarkt

Tijdens Koningsdag op 27 april 2023 is vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur plaats voor de vrijmarkt. Daarom komt u dan ook overal kraampjes, kleedjes en/of tafels tegen met daarop allerlei verschillende waren. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen. Ga met uw tweedehands spulletjes naar het vrijmarkt gebied, zoek een mooi plekje uit en probeer uw artikelen te verkopen. U mag uitsluitend in het aangegeven gebied staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan en hierop wordt gehandhaafd. Let hierbij goed op de begrenzing van het gebied bij de kruising Dorpsstraat/Van Beekstraat/Burgemeester Postweg.

Wat mag ik verkopen?

De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen. Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen, die gekoeld bewaard horen te blijven of voor het eten eerst verhit moet worden. Men mag wel fris in blikjes of plastic verkopen (glazen flesjes en normale glazen mogen niet vanwege de veiligheid).

Geen alcohol verkopen!

Het is verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder een ontheffing. Op het verkopen van drank wordt tijdens Koningsdag gehandhaafd. De politie of handhavingsambtenaar van de gemeente neemt de drank in beslag.

Parkeren verkopers vrijmarkt

Om de parkeerdrukte in de omliggende straten te verminderen, wordt men verzocht om niet in de direct aanliggende straten te parkeren maar de auto's wat verder weg te parkeren. Het parkeerterrein bij het sportpark is niet beschikbaar vanwege de kermis.

Horeca-activiteiten Koningsdag

Op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is een evenemententerrein ingericht. Dit evenement is om 00:00 uur afgelopen. Dit betekent dat de weg voor het Raadshuisplein de hele dag gesloten blijft voor verkeer en de omleidingsroute de gehele dag van kracht is.

Spelregels tijdens Koningsdag

Om Koningsdag tot een feest voor iedereen te maken heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld.
• Het is in horecagelegenheden aan de Calkoenstraat en de Dorpsstraat vanaf huisnr. 24 t/m 58 verplicht om dranken in plastic glazen te verkopen.
• De Dorpsstraat, vanaf kruispunt Van Beekstraat tot aan Tormentilstraat is afgesloten tussen 06:00 uur en 14:00 uur voor al het verkeer. Dit betekent dat u uw spullen voor 06:00 uur met de auto kan brengen en na 14:00 uur weer kan ophalen.
• De Dorpsstraat, vanaf de Sportlaan tot aan de Tormentilstraat is 27 april vanaf 06:00 uur tot 28 april 02:00 uur afgesloten.
• Het is verboden met verf op de weg een plekje voor de vrijmarkt te reserveren.
• Tape en plakband waarmee een plekje voor de vrijmarkt wordt afgezet, moet na afloop worden verwijderd.
• Het is uitsluitend toegestaan om tweedehands spullen op de vrijmarkt te verkopen.
• Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te verkopen zonder ontheffing.
• Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen.
• Non-alcoholische dranken mogen alleen in plastic glazen of blikjes verkocht worden.
• Niet verkochte spullen moeten weer meegenomen worden en mogen niet op de openbare weg achtergelaten worden.

Plattegronden

Vrijmarkt
Evenemententerrein
Omleiding
Route bus 125
Route bus 319