gemeente Landsmeer | Koningsdag 2024

Nieuwsbericht Koningsdag 2024

Gepubliceerd op: 16 april 2024 13:00

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag! Op die dag is er van 06.00 uur tot 14.00 uur vrijmarkt in Landsmeer. Dit jaar zal het vrijmarktterrein voor het eerst worden uitgebreid tot aan de afslag naar de Dr. Martin Luther Kingstraat. Een mooie gelegenheid voor velen om spullen te verkopen. Heeft u om 14.00 uur nog spullen over? Neem deze dan mee naar huis en lever ze in bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel of op de milieustraat.

Op deze pagina vindt u onder andere de plattegrond van het vrijmarktgebied. Let op: u mag alleen in het aangegeven gebied uw spullen verkopen. 's Middags is er feest op het Raadhuisplein, dit duurt tot 23.00 uur. 

Kermis

Op vrijdag 26 april tot en met woensdag 1 mei vindt er op het parkeerterrein aan de Sportlaan een kinderkermis plaats. De kermis is van 26 april tot en met 1 mei geopend vanaf 13:00 uur tot 22:00 uur.
Alleen op Koningsdag, 27 april, zijn de attracties open vanaf 12.00 uur. Gedurende de kermis kunnen er geen auto's geparkeerd worden op het parkeerterrein bij de Sportlaan. Veel (jonge) inwoners kijken er naar uit dat de kermis ook dit jaar weer kan plaatsvinden. We wensen iedereen dan ook veel plezier!

Spelregels

Vrijmarkt

Tijdens Koningsdag op 27 april 2024 is vanaf 06:00 uur tot 14:00 uur plaats voor de vrijmarkt. Daarom komt u dan ook overal kraampjes, kleedjes en/of tafels tegen met daarop allerlei verschillende waren. Natuurlijk is de vrijmarkt ook een leuke mogelijkheid om zelf wat te verdienen. Ga met uw tweedehands spulletjes naar het vrijmarkt gebied, zoek een mooi plekje uit en probeer uw artikelen te verkopen. U mag uitsluitend in het aangegeven gebied staan. Vrijmarkt buiten het aangegeven gebied is niet toegestaan en hierop wordt gehandhaafd. Let hierbij goed op de begrenzing van het gebied bij de kruising Dorpsstraat/Van Beekstraat/Burgemeester Postweg en houd de zebrapaden vrij.

Wat mag ik verkopen?

De vrijmarkt is alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen. Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen, die gekoeld bewaard horen te blijven of voor het eten eerst verhit moet worden. Men mag wel fris in blikjes of plastic verkopen (glazen flesjes en normale glazen mogen niet vanwege de veiligheid).

Geen alcohol of vapes verkopen!

Het is verboden om alcoholische dranken (dus ook geen bier!) te verkopen zonder een ontheffing. Het is verboden om vapes met een smaak (anders dan tabakssmaak) te verkopen. Op het verkopen van drank en vapes wordt tijdens Koningsdag gehandhaafd. De politie of handhavingsambtenaar van de gemeente neemt de drank of vape in beslag.

Parkeren verkopers vrijmarkt

Om de parkeerdrukte in de omliggende straten te verminderen, wordt men verzocht om niet in de direct aanliggende straten te parkeren maar de auto's wat verder weg te parkeren. Het parkeerterrein bij het sportpark is niet beschikbaar vanwege de kermis.

Horeca-activiteiten Koningsdag

Op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is een evenemententerrein ingericht. Dit evenement is om 23:00 uur afgelopen. Dit betekent dat de weg voor het Raadshuisplein de hele dag gesloten blijft voor verkeer en de omleidingsroute de gehele dag van kracht is.

Spelregels tijdens Koningsdag


• Het is in horecagelegenheden aan de Calkoenstraat en de Dorpsstraat vanaf huisnr. 24 t/m 58 verplicht om dranken in plastic glazen te verkopen.
• De Dorpsstraat, vanaf de afslag van de Dr. M. L. Kingstraat tot aan Tormentilstraat is afgesloten tussen 06:00 uur en 14:00 uur voor al het verkeer. Dit betekent dat u uw spullen voor 06:00 uur met de auto kan brengen en na 14:00 uur weer kan ophalen.
• De Dorpsstraat, vanaf de Sportlaan tot aan de Tormentilstraat is 27 april vanaf 06:00 uur tot 28 april 02:00 uur afgesloten.
• Het is verboden met verf op de weg een plekje voor de vrijmarkt te reserveren.
• Tape en plakband waarmee een plekje voor de vrijmarkt wordt afgezet, moet na afloop worden verwijderd.
• Het is uitsluitend toegestaan om tweedehands spullen op de vrijmarkt te verkopen. Het verkoop van vapes is verboden.
• Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te verkopen zonder ontheffing.
• Het is niet toegestaan om bederfelijke etenswaren te verkopen.
• Non-alcoholische dranken mogen alleen in plastic glazen of blikjes verkocht worden.
• Niet verkochte spullen moeten weer meegenomen worden en mogen niet op de openbare weg achtergelaten worden.

Plattegronden