gemeente Landsmeer | Koninklijke onderscheiding voor Rinus Cruijff

Nieuwsbericht Koninklijke onderscheiding voor Rinus Cruijff

Gepubliceerd op: 07 november 2022 11:30

Op zaterdag 5 november 2022 heeft de heer Rinus Cruijff uit handen van burgemeester Léon de Lange (gemeente Landsmeer) een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In Dorpshuis "De Wije Ilp" is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Rinus Cruijff ontvangt deze onderscheiding vanwege het vele vrijwilligerswerk bij onder andere de Ilper IJsclub, de vrijwillige brandweer en Sportclub Purmerland, waarmee hij de samenleving van de gemeente Landsmeer verdienstelijk is geweest.

De heer Rinus Cruijff is al 52 jaar lid van de Ilper IJsclub waar hij de rol van voorzitter vervult, na eerst als secretaris actief te zijn geweest. Op geheel eigen wijze geeft hij hier leiding aan het bestuur en zorgt hij dat bij het bevriezen van de wateren, een goed georganiseerde toertocht kan plaatsvinden. Zoals de Ilperveldtocht waarmee hij in goede winters duizenden mensen blij maakt.

Waar water en vuur normaal niet zo goed samengaan, blijkt dit in het geval van Rinus Cruijff een uitzondering. Naast de Ilper IJsclub heeft hij zich namelijk ook jaren vrijwillig ingezet bij de brandweer als stuwende kracht en spuitgast. En ook binnen Toneelvereniging Herleving in Den Ilp, waar hij actief is geweest als regisseur, wordt hij geprezen om zijn prettige samenwerking en wist hij vele toeschouwers uit onze gemeente en de omliggende buurgemeenten jaarlijks naar het toneel te trekken.

Voor velen zal Rinus Cruijff ook een bekend gezicht zijn door zijn inzet bij Sportclub Purmerland, waar hij sinds 1985 spelend lid en aanvoerder van het vijfde elftal is geweest, maar ook van 2004 tot 2009 de rol van voorzitter heeft vervuld. In 2010 was zijn inbreng en tomeloze inzet binnen S.C. Purmerland zelfs aanleiding om Cruijff te benoemen tot Erelid binnen deze vereniging.

KO Rinus Kruijff