gemeente Landsmeer | Koninklijke onderscheidingen

Nieuwsbericht Koninklijke onderscheidingen

Gepubliceerd op: 26 april 2018 14:35

Dit jaar zijn twee Landsmeerders verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Van der Stoel reikte de onderscheidingen vanmorgen uit in de raadszaal van het gemeentehuis.

Mevrouw Goedhart-Vlaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Goedhart-Vlaar is op 23 maart 1954 geboren in de gemeente Blokker. Al meer dan 32 jaar zet deze decoranda zich geheel vrijwillig en onbetaald in voor onder andere de R.K. Geloofsgemeenschap De Goede Herder, Amnesty International en IVN 't Twiske. Zij is onder andere voorgangster, schrijfster én bezorgster van het Parochieblad. Zij staat altijd klaar om een helpende hand te bieden. Voor Amnesty International is zij het aanspreekpunt in Landsmeer en ze is al jaren collectant in Den Ilp. Verder organiseert zij schrijfmiddagen en de schrijfmarathondag. Daarnaast is de decoranda ook vrijwilligster bij IVN 't Twiske waarvoor ze het beheer van het Ratteneiland doet. Bovendien is ze tekenvangster voor onderzoek in Wageningen. Voor de stichting Inside-Outside correspondeert ze met Amerikaanse gevangenen die in de dodencel zitten.

Mevrouw Brandjes-Ridder, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Brandjes-Ridder is op 22 januari 1952 geboren in de gemeente Amsterdam. Al meer dan 35 jaar werkt deze decoranda geheel vrijwillig en onbetaald bij onder andere de IVN 't Twiske, Zorgboerderij De Marsen, NL-Doet en Dienstencentrum Landsmeer. Al jarenlang is zij voorzitter bij het IVN 't Twiske en verzorgt zij de voorlichting voor scholen en gemeente. Voor zorgboerderij De Marsen verzorgt zij activiteiten voor kinderen op de zorgboerderij. Zij is coördinator van de Boerenhuiskamer en elk jaar organiseert zij de NL Doet-dag. Daarnaast schrijft zij artikelen voor het blad De Dienstbode, dit is een uitgifte van het Dienstencentrum Landsmeer. Verder organiseert zij buurtwandelingen voor buurtbewoners in Landsmeer, zodat zij de natuur in hun directe omgeving leren kennen.

Decorandi 2018
 Foto door Ria de Boer