gemeente Landsmeer | Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt tijdens Waterlanddag

Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt tijdens Waterlanddag

Gepubliceerd op: 09 oktober 2017 12:35

De heer Segers: positieve factor binnen de post

De heer Segers is geboren op 17 augustus 1959 te Landsmeer. Hij is vanaf
1 februari 1980 tot 1 december 1997 en van 1 februari 2010 tot 1 april 2017 vrijwilliger bij Gemeentelijke Brandweer Landsmeer, post Den Ilp geweest. In zijn jaren bij de brandweer is hij Bevelvoerder en Chauffeur geweest. Hij was altijd een positieve factor binnen de post en men kon altijd beroep op hem doen. Naast het wekelijkse oefenen, heeft de heer Segers ook de diverse opleidingen/trainingen gevolgd om zijn kennis op peil te houden.

De heer Wals: enthousiast en motiverend

De heer Wals is geboren op 21 augustus 1964 te Landsmeer. Hij is vanaf 5 september 1984 tot 31 maart 2017 vrijwilliger bij Gemeentelijke Brandweer Landsmeer, post Den Ilp geweest. In zijn jaren bij de brandweer is hij chauffeur,  Bevelvoerder met rang Brandmeester en in zijn laatste jaren postcoördinator geweest. Naast het wekelijkse oefenen, heeft de heer Wals ook de diverse opleidingen/trainingen gevolgd om zijn kennis op peil te houden. Tevens heeft hij een actieve rol gehad bij de aanschaf van de tankautospuit en was hij lid van het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur heeft gezamenlijk de aanbesteding en bestelling gedaan. Decorandus was ook kartrekker voor de wedstrijden, onder andere de Muus Trompbokaal en de Waterlanddag. Hij wist iedereen enthousiast te maken en hield de spirit erin.


Speciale band

Beide onderscheidingen zijn op speciaal verzoek van de brandweer commandant  uitgereikt op de Waterlanddag. De Waterlanddag is een jaarlijks terugkerende wedstrijddag waar verschillende posten binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan deelnemen. Dit jaar was de organisatie in handen van de post Landsmeer. De post Den Ilp is inmiddels gesloten. Mede door de speciale band tussen deze twee posten, is dit momentum aangegrepen om de KO uit te reiken.