gemeente Landsmeer | Lancering unieke fietsroute 'Historisch rondje Landsmeer'

Nieuwsbericht Lancering unieke fietsroute 'Historisch rondje Landsmeer'

Gepubliceerd op: 31 mei 2017 12:00

In nauwe samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer heeft de gemeente Landsmeer het initiatief genomen om op een vijftal bijzondere locaties informatieborden met cultuurhistorische waarde te plaatsen. Deze borden vormden tevens het uitgangspunt voor het opzetten van een fietsroute 'Historisch Rondje Landsmeer'. Met dit initiatief maken we de rijke Landsmeerse geschiedenis toegankelijker voor toeristen en dagjesmensen. Op woensdag 31 mei 2017 onthulde Wethouder Quakernaat om 10.00 uur het informatiebord op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.

Lancering unieke fietsroute 'Historisch rondje Landsmeer'
Wethouder Quakernaat onthult informatiebord op Raadhuisplein behorend bij historische fietsroute Landsmeer


Historisch Rondje Landsmeer
De unieke fietsroute 'Historisch Rondje Landsmeer' is rondrit per fiets (van ongeveer 24 km) langs deze informatieborden, aangevuld met andere locaties van historisch belang:

1. Oude pastorie en gemeentehuis*
2. Het Grote Huis*
3. Luijendijk sluis*
4. Twiskemolen
5. Paterspoel en Suzannasluis*
6. Kerk Purmerland*
7. Noordhollands landschap
8. Oorlogsmonument Landsmeerder Veld

*Locatie met tweetalig informatiebord


Waar is de fietsroute te vinden?
De fietsroute is vanaf heden af te halen bij de receptie van de gemeente Landsmeer en online te vinden op https://www.landsmeer.nl/sport,_recreatie_en_cultuur/historisch_rondje_landsmeer (hier vindt u nog meer achtergrondinformatie, een link naar Google Maps. Ook op de borden wordt via een QR code hierheen verwezen).

Dit mooie en waardevolle initiatief tot stand gekomen dankzij de sponsoring door ANWB, Hoogheemraad Hollands Noorderkwartier en Recreatieschap Twiske-Waterland.