gemeente Landsmeer | Landsmeer gaat drugspanden sluiten

Nieuwsbericht Landsmeer gaat drugspanden sluiten

Gepubliceerd op: 30 oktober 2018 09:40

De gemeente Landsmeer gaat woningen en bedrijfspanden waarin harddrugs of hennepplantages worden aangetroffen tijdelijk sluiten. "De aanpak van ondermijnende criminaliteit is één van de prioriteiten in het collegeprogramma. Met het vaststellen van het beleid is de basis gelegd om woningen op grond van artikel 13B van de Opiumwet te kunnen sluiten," aldus burgemeester Van der Stoel.

Het sluitingsbeleid past binnen de aanpak van ondermijnende criminaliteit door de gemeente Landsmeer. De Opiumwet biedt burgemeesters de mogelijkheid om woningen/bedrijfspanden te sluiten na een drugsvondst. Een woning waar een hennepplantage of harddrugs worden aangetroffen, gaat in eerste instantie voor drie maanden dicht.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op woningen die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft.

'In samenwerking met de politie willen we hard optreden tegen deze vorm van criminaliteit.  De politie en het OM zorgden al voor de strafrechtelijke vervolging. Door de panden te sluiten maken we nu ook gebruik van de bestuursrechtelijke mogelijkheid. Zo wordt de crimineel nog harder aangepakt. Een hennepplantage zorgt voor brandgevaar en overlast voor de buurt. Deze vorm van criminaliteit tast het woon- en leefgenot in onze gemeente aan. Dat willen we niet!", aldus Van der Stoel.

Burgemeester Van der Stoel roept burgers op om altijd een melding te maken wanneer er een vermoeden is van een drugswoning. Dit kan via www.politie.nl maar ook anoniem via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/

Klik hier voor meer informatie.