gemeente Landsmeer | Landsmeer recreatief knooppunt

Nieuwsbericht Landsmeer recreatief knooppunt

Gepubliceerd op: 28 juni 2016 15:55

Landsmeer werkt actief aan haar speerpunt  Recreatie en Toerisme uit de Toekomstvisie van Landsmeer. Het aantal recreanten en toeristen dat jaarlijks op de trekpleister Amsterdam afkomt is een belangrijke bron van inkomsten voor omliggende, landelijke gebieden waar Landsmeer een onderdeel van is.

Uit de goed bezochte ondernemersbijeenkomst die afgelopen mei in het Dorpshuis  plaatsvond, blijkt dat ondernemers dat ook zo beleven. Er ontstaan steeds meer lokale initiatieven die zich zowel op inwoners van Landsmeer als op bezoekers richten. Denk aan de toename van Bed & Breakfast-houders, de gezamenlijke promotie van ondernemers in het Winkelcentrum Landsmeer en de verhuur van fietsen.

Terras aan de Breek

De gemeente Landsmeer is daarnaast actief in gesprek met ondernemers voor horeca aan de Breek. Zo willen we op korte termijn concreet invulling geven aan een lang gekoesterde wens van zowel de inwoners als van het bestuur van Landsmeer, om de Breek nog meer te benutten. Horeca aan het water in combinatie met watertoerisme en recreatie is een grote aanwinst voor Landsmeer.

Steun voor lokale activiteiten

Gemeente Landsmeer steunt de lokale activiteiten in de regionale media om ook inwoners van buurgemeenten te stimuleren (vaker) een bezoek aan Landsmeer te brengen. Zo stond de Sport- en Feestweek in diverse kranten en promoten we het jubileumconcert van Amicitia in combinatie met een middagje Landsmeer. Binnenkort worden er ook recreatieve borden op bijzondere locaties geplaatst, deze geven een beeld van de geschiedenis van Landsmeer.  Landsmeerders kunnen Landsmeer ook promoten door foto's, favoriete plekjes, fiets- en wandelroutes op social media te plaatsen en te delen.

Samen zorgen we voor nog meer Landsmeer!