gemeente Landsmeer | Landsmeer verlaagt eigen bijdrage Wmo

Nieuwsbericht Landsmeer verlaagt eigen bijdrage Wmo

Gepubliceerd op: 18 december 2017 10:50

Landsmeer verlaagt eigen bijdrage WmoVanaf 1 januari gaat de eigen bijdrage voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) omlaag. Bij een inkomen tot 120% van het sociaal minimum wordt de eigen bijdrage afgeschaft. Is het inkomen hoger, dan wordt het tarief verlaagd van 12,5 naar 10%. Met deze maatregel wil het college van B&W van Landsmeer de zorgkosten voor iedereen die van de Wmo gebruik maakt, verlagen.

Mensen die in een kwetsbare situatie terecht gekomen zijn kunnen gebruik maken van de Wmo. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld hulp in het huishouden regelen, deelnemen aan activiteiten in de dagbesteding of vervoers- of woonvoorzieningen betalen. Voor al deze voorzieningen moest een eigen bijdrage betaald worden en dat kwam bovenop de andere kosten voor zorg. Het college verlaagt de eigen bijdrage in de hoop dat daarmee deze voorzieningen toegankelijker worden.

Berekening eigen bijdrage
Maakt u gebruik van de Wmo en bent u benieuwd naar de hoogte van uw eigen bijdrage? Vanaf januari kunt u op de website van het CAK (www.hetcak.nl) een proefberekening maken.

Wmo
Maakt u nu gebruik van de Wmo, dan ontvangt u binnenkort een brief van de gemeente met een toelichting op de maatregel. Ontvangt u nog geen Wmo, maar wilt u weten of u daarvoor in aanmerking kan komen? Bezoek dan Middelpunt en vraag een gesprek aan met een van de medewerkers.

 

Ouderen
Dagje uit Zonnebloem