gemeente Landsmeer | Lentefietstocht Landsmeer

Nieuwsbericht Lentefietstocht Landsmeer

Gepubliceerd op: 18 mei 2022 09:00


Op woensdag 1 juni organiseert de gemeente Landsmeer, SamenMeer Landsmeer, The Coolbiking Company en Doortrappen een Lentefietstocht. Deze fietstochten zijn speciaal bedoeld voor 65-plussers die graag nog fietsen en dit nog lang willen blijven doen. Tijdens deze dag is er aandacht voor de natuur, geschiedenis, gezelligheid, veilig fietsen en mooiste plekken in Landsmeer.

Langs prachtige punten in Landsmeer is een mooie en natuurlijke fietsroute uitgezet. De deelnemers starten om 13.00 uur bij SamenMeer. Naast de fietstocht is het mogelijk om een gratis fietscheck door The Coolbiking Company te doen voor een veilige start. Via de website van doortrappen.nl/landsmeer kunnen de deelnemers zich aanmelden. Voor deze deelname wordt een kleine bijdrage van € 2,- gevraagd voor een drankje en wat lekkers. Daarnaast wordt ook de winnaar van de fietsfotowedstrijd bekend gemaakt! Aanmelden kan via SamenMeer, telefonisch via 020 482 4190 of per email via info@samenmeerlandsmeer.nl.

Fietsfotowedstrijd

Na afloop van de tocht wordt de fietsfotowedstrijd 'mijn mooiste plekkie in omgeving Landsmeer' winnaar bekend gemaakt. Deelnemers hebben hun mooiste plek in de omgeving van Landsmeer vastgelegd. De genomineerde foto's zijn gekozen, hieruit zal de bekende fotograaf Marcel Molle een winnaar kiezen. Deze uitslag wordt feestelijk gepresenteerd met een drankje en wat lekkers! Je kan nog meedoen tot vrijdag 20 mei (inzenden via info@samenmeerlandsmeer.nl). 

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is landelijk programma om 65+'ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Landsmeer. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in en rondom Landsmeer.