gemeente Landsmeer | Mantelzorgcompliment in Landsmeer

Nieuwsbericht Mantelzorgcompliment in Landsmeer

Gepubliceerd op: 25 oktober 2019 09:30

Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven er voor veel mensen heel anders uit zien. De Gemeente Landsmeer waardeert uw inzet. Daarom ligt er voor alle mantelzorgers uit Landsmeer, een bedankje klaar; het mantelzorgcompliment.

Cadeaubon

U ontvangt het  mantelzorgcompliment in de vorm van een cadeaubon, van de SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening). Bent u al bekend bij de SMD als mantelzorger? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt automatisch het mantelzorgcompliment. Bent u nog niet bekend bij de SMD, maar verleent u wel al lange tijd zorg aan een naaste? Of wilt u iemand opgeven als mantelzorger? Dat kan! Echter zijn er wel voorwaarden aan verbonden:

- U bent mantelzorger: u zorgt voor een naaste op basis van een persoonlijke band en niet als vrijwilliger of als betaald werk
- U verleent deze zorg intensief en langdurig.
- De mantelzorgontvanger woont in de gemeente Landsmeer.

Per mantelzorger kan 1 compliment aangevraagd worden. Het mantelzorgcompliment kan tot 1 januari 2020 worden aangevraagd.

Hoe en waar kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen?

Op de website van de SMD (www.desmdzw.nl) kunt u het digitale aanvraag formulier invullen. Mocht het digitaal invullen voor u niet mogelijk zijn dan kunt u een papieren versie opvragen bij de SMD op telefoon 075-206 00 11. Het formulier wordt dan per post toegestuurd. Of u loopt op maandagochtend tussen 9 en 12 uur binnen bij het Middelpunt Landsmeer (Marktplein 10). Een medewerker van de SMD helpt u dan graag verder.

Wat gebeurt er met uw aanvraag?

De mantelzorgconsulent belt u na ontvangst van uw aanvraag, om bij u na te vragen of de aanvraag terecht is gedaan. De gemeente Landsmeer controleert of de mantelzorgontvanger daadwerkelijk in Landsmeer woont. Het mantelzorgcompliment wordt in januari 2020 toegestuurd.

Bij mantelzorgconsulent Wendy Sas van de SMD  kunt u terecht voor hulp bij het invullen van het formulier of vragen over mantelzorg(ondersteuning), tel. 075-206 00 11 of mail: w.sas@smdzw.nl.