gemeente Landsmeer | Meer verschillende soorten speelruimtes

Nieuwsbericht Meer verschillende soorten speelruimtes

Gepubliceerd op: 24 juli 2018 10:35

De gemeente wil graag een breed, gevarieerd speelaanbod in de gemeente behouden. Het college erkent het belang van speelruimtes en wil hier graag in investeren. Hierbij is een goede verdeling en variatie van speelruimtes binnen de verschillende locaties belangrijk. In de wijk Nieuwe Gouw zijn veel dezelfde kleine speelterreintjes met bijvoorbeeld een duikelrek en een klein ander speeltoestel. In samenspraak met bewoners, waaronder veel kinderen hebben wij gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het spelen in de wijk meer variatie kan krijgen en toch leuk en uitdagend blijft.

Om meer variatie te krijgen wordt een aantal speelterreintjes niet meer met speeltoestellen ingericht, maar op een andere manier als speelruimte gebruikt. Bijvoorbeeld door het gebruik van stapstenen, hinkelpaden of speelgroen. Zo breiden we  het aanbod in soorten speelterreinen uit en bieden we kinderen de ruimte om te spelen op de manier die zij willen. De speelterreinen die met toestellen worden ingericht, worden uitdagender ingericht en bieden ruimte aan meer leeftijdsgroepen.

Participatie

Wij vinden het belangrijk dat omwonenden meedenken over de herinrichting van de speelterreinen. Op deze manier proberen wij tot een ontwerp te komen wat gedragen wordt. Hoewel wij streven naar een zo groot mogelijke tevredenheid van de (direct) omwonenden is weerstand niet altijd uit te sluiten. Wij proberen altijd de belangen van alle bewoners af te wegen maar kunnen niet aan alle wensen van iedereen voldoen.

Speelruimte