gemeente Landsmeer | Mogen we bij u kijken tijdens de Duurzame Huizen Route?

Nieuwsbericht Mogen we bij u kijken tijdens de Duurzame Huizen Route?

Gepubliceerd op: 17 september 2020 14:30

Heeft u energiebesparende maatregelen in uw woning genomen? Of woont u zelfs in een aardgasvrij huis? Help inwoners van Landsmeer met uw kennis en ervaring tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 31 oktober en 7 november. Duurzame huiseigenaren kunnen hun deuren openen en anderen laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route

Alle kennis en ervaringen op het gebied van duurzaam wonen zijn welkom: van het aanbrengen van radiatorfolie, de opbrengst van zonnepanelen tot het (ver)bouwen van een energiezuinig huis. Ook het bespreken van de voorbereidingen en toekomstplannen helpt mensen bij het zetten van de eerste stappen. Huiseigenaren kunnen hun ervaring online delen, of tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november. U kunt zich aanmelden. Vanaf oktober kunnen bezoekers zich inschrijven voor een bezoek aan een woning. Inschrijven is verplicht zodat het aantal bezoekers dat tegelijk in een woning aanwezig is, beperkt blijft.

Verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland

Dit jaar vindt de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning tot 20 september aanmelden. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing.