gemeente Landsmeer | Museum Grietje Tump

Nieuwsbericht Museum Grietje Tump

Gepubliceerd op: 03 april 2024 11:45

Van 30 maart tot en met 5 april is het Museumweek. Een mooie aanleiding voor wethouder Niels Bonenkamp om op bezoek te gaan bij het enige museum dat Landsmeer rijk is, het Grietje Tump museum.

Het museum Grietje Tump is genoemd naar haar laatste bewoonster, Grietje Tump. Het museum laat zien hoe een Waterlands huis er rond 1900 uitzag. Het museum is op 5 oktober 1979 geopend door burgemeester Martini. Om het 45-jarig jubileum te vieren opent dit najaar, op 18 oktober 2024, in het museum een tentoonstelling over kinderspeelgoed. Van poppen tot sleeën tot mecano en Dinky Toys. Het zal voor velen een feest der herkenning zijn.

Het museum wordt beheerd door de bewoner, de heer F.M. Poulain. Een bevlogen man die zich met veel verve inzet voor het behoud en onderhoud van zijn bijzondere verzameling. Zijn voornaamste doel is instandhouding van het cultureel erfgoed van Landsmeer, waarbij hij bijzonder trots is op de mooie serviezen en aardewerken erfstukken vanuit de gegoede families.

Het museum ontvangt zo'n 1.000 bezoekers per jaar. Daarnaast heeft dhr. Poulain een goed contact met omliggende kleinere musea en hebben zij elk kwartaal een overleg. Wilt u het museum ook eens bezoeken? Dat kan op afspraak. Neem hiervoor contact op met dhr. Poulain via telefoonnummer 020-6313455 of 06-53413381.

Bedrijfsbezoek Grietje Tump