gemeente Landsmeer | Muzieklessen op alle basisscholen in Landsmeer

Nieuwsbericht Muzieklessen op alle basisscholen in Landsmeer

Gepubliceerd op: 08 september 2016 13:00

Muziek verbindt. Muziek maakt slim. Muziek maakt gelukkig

Door muziek te maken leren kinderen creatief te zijn, hun muzikale talent te ontwikkelen, luisteren, geduld te hebben maar vooral: plezier maken!

Initiatief

Tot nu speelde muziekonderwijs helaas geen volwaardige rol op de basisscholen en dat is een groot gemis, vond de Rotary Amsterdam-Landsmeer. In mei 2015 hebben Hannie Koster (Rotary) en Petra Mager (Amicitia) hiervoor contact gezocht met wethouder Quakernaat om te kijken wat zij samen zouden kunnen bereiken om muziekonderwijs op de basisschool mogelijk te maken. Toen de Raad in november 2015 besloot om voor 2016 geld te reserveren voor "Kinderen en Muziek" waren de mogelijkheden om het plan te gaan uitvoeren plotseling dichtbij

Muziekles van een vakdocent

Met ingang van het schooljaar 2016 – 2017 krijgen alle leerlingen (groep 1 t/m 8) van alle basisscholen in Landsmeer muziekles op school, gegeven door een vakdocent. Tussen 13 en 26 september 2016 zal op alle scholen de aftrap gegeven worden voor het muziekonderwijs op de basisschool.

Startschot

Burgemeester Nienhuis en wethouder Quakernaat zullen bij elke school aanwezig zijn om het officiële startschot te geven. De primeur is op 13 september, 08.30 uur voor basisschool Augustinus.

Muziekles op school