gemeente Landsmeer | Nieuw Lijnennet en start Noord/Zuidlijn

Nieuwsbericht Nieuw Lijnennet en start Noord/Zuidlijn

Gepubliceerd op: 19 juli 2018 08:40

Vanaf zondag 22 juli start het nieuwe lijnennet met de Noord/Zuidlijn als een uitbereiding in het openbaar vervoer. De komst van de Noord/Zuidlijn betekent voor Amsterdam en de regio niet alleen een nieuwe verbinding in Amsterdam van Noord naar Zuid en vice versa. Het luidt tevens de komst in van een sterker netwerk; onder en boven de grond met betere aansluitingen voor de regio. Al met al behoorlijke wijzigingen die van impact kunnen zijn op uw dagelijkse reis. Plan uw reis dan ook goed via bijvoorbeeld de reisplanner www.9292.nl of de website www.wijnemenjemee.nl

Veranderingen trams en bussen Noord, Oost, Zuid en West

Ook boven de grond verandert het lijnennet. In Amsterdam gaan er meer trams tussen Oost en West rijden en minder trams en bussen naar het Centraal Station.  Dat er minder trams en bussen naar het CS gaan betekent overigens niet dat er minder gaan rijden, hetzelfde aantal trams wordt ingezet in het nieuwe netwerk.

Voor het gros van de bussen uit de regio Waterland zal de rit eindigen bij station Noord, waar reizigers hun reis naar het centrum van Amsterdam op een snelle manier kunnen vervolgen met de Noord/Zuidlijn. Het gevolg is dat hierdoor veel minder bussen rijden door de IJ-tunnel, waardoor het rondom Centraal Station minder druk wordt.

De komst van de Noord/Zuidlijn heeft ook impact in Amsterdam Zuid. Enerzijds is deze buurt nu een nieuwe, snelle metrolijn rijker, anderzijds gaat dit deels ten koste van de tram. Deze afweging is gemaakt, omdat veel van de trams bovengronds parallel rijden aan de route van de Noord/Zuidlijn.

Al met al behoorlijke wijzigingen die van impact kunnen zijn op uw dagelijkse reis. Plan uw reis dan ook goed via bijvoorbeeld de reisplanner www.9292.nl of de website www.wijnemenjemee.nl