gemeente Landsmeer | Nieuw onderzoek naar koopgedrag in de Randstad

Nieuwsbericht Nieuw onderzoek naar koopgedrag in de Randstad

Gepubliceerd op: 12 september 2016 10:50

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker winkelsluiting en leegstand zichtbaar. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar het koopgedrag van groot belang.

Grootschalig regionaal onderzoek

Begin september start in de Randstad daarom een grootschalig regionaal onderzoek. Dit onderzoek brengt, net als in 2011, in beeld waar inwoners van de Randstad boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties.

Vul de vragenlijst in

Het veldwerk start begin september. In deze periode worden ook enige honderden inwoners uit Landsmeer uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de provincies een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Ook kan het zijn dat het onderzoeksbureau telefonisch contact opneemt om de vragenlijst af te nemen. Deelname is natuurlijk vrijwillig, maar wordt door de provincies en de gemeente Landsmeer zeer op prijs gesteld.

Meer informatie en de uitkomsten van dit onderzoek zijn te vinden op de website: kso2016