gemeente Landsmeer | Nieuwe bestemming oude Middelpunt in Landsmeer

Nieuwsbericht Nieuwe bestemming oude Middelpunt in Landsmeer

Gepubliceerd op: 20 oktober 2023 16:30


De gemeente Landsmeer gaat het oude Middelpunt aan de Dr. Martin Luther Kingstraat 2 gebruiken voor de huisvesting van Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV'ers) met een verblijfstatus. Het gebouw is eerder in gebruik geweest voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Oude Middelpunt
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, is het oude Middelpunt gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf de opening van de tijdelijke locatie voor hen aan de Violierweg staat het oude Middelpunt leeg. Binnenkort start een kleine verbouwing, waarna het pand maximaal 4 jaar wordt gebruikt als huisvesting voor deze doelgroep. Wat er daarna met het oude Middelpunt gebeurt, is op dit moment nog niet bekend.

Nidos
De verwachting is nu dat op zijn vroegst midden december de eerste jongeren hun intrek nemen in het oude Middelpunt. Er is vanaf dat moment 24-uurs begeleiding aanwezig voor de jongeren. Uiteindelijk worden in het oude Middelpunt maximaal twaalf AMV'ers gehuisvest. Deze kinderen zijn gevlucht zonder ouders en vallen onder de voogdij-instelling Nidos.

Informatie
De gemeente heeft omwonenden geïnformeerd en organiseert op 3 november 19.00 uur een informatieavond in het oude Middelpunt. Wethouder Niels Bonenkamp en organisatie Nidos zijn dan aanwezig om mensen nader te informeren en om vragen te beantwoorden.