gemeente Landsmeer | Nieuwe wethouders benoemd

Nieuwsbericht Nieuwe wethouders benoemd

Gepubliceerd op: 04 april 2023 13:35

De gemeenteraad heeft voor de rest van de bestuursperiode tot en met 2026 twee nieuwe wethouders benoemd en beëdigd, de heren Bas ten Have en Niels Bonenkamp. Wethouder Jacobien van Boeijen was al benoemd tot wethouder en dat blijft zij. Wethouder Erik Heinrich heeft ontslag genomen als wethouder nu er een andere coalitie is gevormd. De drie wethouders gaan allemaal voor 0,7 fte aan de slag en vormen samen met de burgemeester het nieuwe college van B en W van de gemeente Landsmeer.

De raad heeft de volgende personen benoemd tot wethouder:

- Bas ten Have (D66)
- Niels Bonenkamp (VVD)
- Jacobien van Boeijen (GroenLinks)

Nadat de coalitie en het college in januari 2023 waren gevallen, hebben D66 Landsmeer, PvdA Landsmeer, CDA Landsmeer, VVD Landsmeer en Groen-Links Landsmeer de onderhandelingen gestart om te komen tot een akkoord voor de rest van de raadsperiode tot en met 2026. Dit heeft geresulteerd in een Samenwerkingsagenda. Deze agenda is gepresenteerd en besproken in de gemeenteraad van 3 april 2023, evenals de voordracht voor de wethouders. Daarna heeft de gemeenteraad de nieuwe wethouders benoemd en beëdigd.

Installatie wethouders Bonenkamp en ten Have

Nieuw raadslid door vrijgekomen raadszetel

Na de benoeming en beëdiging van de wethouders is er voor de vrijgekomen zetel in de raad een nieuw raadslid geïnstalleerd, Alexander Bakker (VVD Landsmeer).

Installatie raadslid Bakker 2023