gemeente Landsmeer | NL-ALERT CONTROLEBERICHT

Nieuwsbericht NL-ALERT CONTROLEBERICHT

Gepubliceerd op: 03 december 2018 14:50

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Ga nu naar de instelhulp en stel je mobiel in.


Weet wat je moet doen
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.
Vandaag werd om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht verzonden in heel Nederland. Als je het controlebericht heb ontvangen, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.


Zo werkt NL-Alert
NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.
Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.


Stel je mobiel in
De NL-Alert instelhulp geeft aan of jij je mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit nog zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en stel je mobiel in.

NL Alert