gemeente Landsmeer | Noord/Zuidlijn extra reistijd maximaal 6 minuten

Nieuwsbericht Noord/Zuidlijn extra reistijd maximaal 6 minuten

Gepubliceerd op: 25 juli 2018 14:55

Met de introductie van de Noord/Zuidlijn is het aantal directe buslijnen naar Amsterdam Centraal verminderd. Tegelijkertijd is de frequentie van het aantal ritten per uur  van de resterende bussen verhoogd om een betere aansluiting te krijgen met de metro. Hierdoor is er vanuit Landsmeer een maximale extra reistijd van 6 minuten. Voor de meeste reizigers levert de Noord/Zuidlijn tijdwinst op.

Minder bussen meer ritten

Zo rijdt lijn 319 niet meer om de 15 minuten maar tijdens de spits iedere 10 minuten richting Amsterdam. In september start de winterdienstregeling. Dan rijdt lijn 319 iedere 7,5 minuut. De metro rijdt iedere 6 minuten naar Centraal Station. Als de aankomsttijd van de bus samenvalt met de vertrektijd van de metro moet maximaal 6 minuten gewacht worden. Gemiddeld zal de wachttijd circa 3 minuten zijn.

Tijdwinst voor merendeel passagiers

Het merendeel van de passagiers (rond 80%) die voorheen bij Centraal Station uitstapten, vervolgden hun reis met stadsbus, tram of metro. Met name voor deze groep levert de Noord/Zuidlijn tijdwinst op.

Een extra voordeel voor reizigers die voorheen overstapten op Centraal Station is dat ze niet meer helemaal door Centraal Station hoeven te lopen naar de busterminal aan de IJ-zijde. Ook de regelmatig voorkomende opstoppingen op de Prins Hendrikkade worden op deze manier omzeild.