gemeente Landsmeer | Officiële aftrap ZomerOndernemer Landelijk Zaanstreek-Waterland

Nieuwsbericht Officiële aftrap ZomerOndernemer Landelijk Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd op: 02 maart 2018 07:00

Een eigen bedrijf als vakantiebaan met hulp van ZomerOndernemer

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 23 jaar gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren in de regio 'Landelijk Zaanstreek-Waterland' ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij professionele begeleiding van coaches, een startkapitaal en een verzekering.

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle ondersteuning krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke 'kick out' waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. De aftrap is verricht door de wethouders van de vijf samenwerkende gemeenten Wormerland, Oostaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam.

Nieuwe regio 'Landelijk Zaanstreek-Waterland' door gemeentelijke samenwerking

ZomerOndernemer gaat dit jaar voor de negende keer van start in meerdere regio's in Nederland. Gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam zijn voor dit project onlangs een samenwerking gestart en vormen de nieuwe regio 'Landelijk Zaanstreek-Waterland'.

Stimulans

Het project ZomerOndernemer richt de aandacht bewust op een minder opvallende groep, anders dan jeugdige zorgbehoevenden en/of overlastgevende jongeren. Het project is sterk gefocust op het stimuleren van creatief ondernemerschap onder jongeren. Zo is er volop aandacht voor talentontplooiing en wordt er geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Een belangrijke drijfveer voor de vijf gemeenten om van ZomerOndernemer een regionaal succes te maken, is de ambitie om de zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten in een sterk veranderende en steeds flexibeler arbeidsmarkt.

Gratis deelname Dankzij steun van gemeenten, (landelijke) sponsoren en lokale projectpartners is deelname voor jongeren kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl/regios. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

foto wethouders ZomerOndernemer

Op de foto (v.l.n.r.): Rosemarijn Dral (wethouder Oostaan), Vincent Tuijp (wethouder Edam-Volendam), Jerome den Enting (initiatiefnemer/jongerenwerker Waterland), Anna Pauzenga (regio-projectcoördinator ZomerOndernemer), Richard Quakernaat (wethouder Landsmeer) Elly Fens (wethouder Wormerland) en Jacob Kes (wethouder Waterland).