gemeente Landsmeer | Omgevingsvisie, hoe willen we dat de gemeente Landsmeer er in 2040 uitziet?

Nieuwsbericht Omgevingsvisie, hoe willen we dat de gemeente Landsmeer er in 2040 uitziet?

Gepubliceerd op: 06 juni 2024 13:45

Wat voor gemeente willen we zijn in 2040? Hoe zit het bijvoorbeeld met de woningen? En hoe met de duurzaamheid en de veiligheid? Deze en andere onderwerpen komen te staan in de Omgevingsvisie. In een Omgevingsvisie staan de ambities voor onze gemeente tot 2040. Niet alleen wat we willen verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen. Vóórdat we deze Omgevingsvisie vastleggen, willen we graag uw mening over de verschillende onderwerpen. De komende maanden kunt u op verschillende manieren meedenken en uw mening geven. Lees hieronder hoe u uw mening kunt geven.

Hoe geven we op een Ilper, Landsmeerse en Purmerlandse wijze invulling aan de opgaven waar we voor staan? Samen met de gemeenteraad gaan we de samenleving in om uw mening op te halen. Dat doen we op verschillende manieren:

Inloopbijeenkomsten
We organiseren drie inloopbijeenkomsten in de dorpen:

- Woensdag 26 juni in SC Purmerland, vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur
- Vrijdag 28 juni in dorpshuis De Wije Ilp, vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur
- Dinsdag 2 juli in het Wapen van Landsmeer, vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur

U kunt zich hier aanmelden.

Op de markt
We staan op vrijdag 12 juli op de markt om met u het gesprek aan te gaan.

Enquête
We zetten vanaf donderdag 20 juni een digitale enquête open.

En ook
• We nodigen kinderen uit om hun mening te laten horen/tekenen/knutselen
• We nodigen jongeren uit om te horen wat hun ideeën zijn
• We organiseren drie thema-gerichte bijeenkomsten voor (sport-)verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers

De belangrijkste onderwerpen

De onderwerpen waarvan wij denken dat ze het belangrijkst zijn, hebben we alvast op een rijtje gezet in een Focusdocument. Hierin staan onze ambities, de bijzondere kwaliteiten waar we trots op zijn en die we zo willen houden. Den Ilp, Landsmeer en Purmerland vormen samen een landelijke gemeente omringd door een prachtig oer-Hollands veenweidelandschap. Het zijn dorpen waar u prettig en rustig kunt wonen. We hechten veel waarde aan het eigen karakter van de drie dorpen. Wel komt er van alles op ons af waar we iets mee moeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote woningbehoefte, de bereikbaarheid en het veranderende klimaat. Graag horen we wat u belangrijk vindt!