gemeente Landsmeer | Geldfit nu ook beschikbaar in Landsmeer

Nieuwsbericht Geldfit nu ook beschikbaar in Landsmeer

Gepubliceerd op: 07 februari 2023 17:30

Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Landsmeer werkt daarom samen met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven.

Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies.
Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Inwoners van gemeente Landsmeer kunnen via de website geldfit.nl door praktische artikelen en korte tests inzicht krijgen in hun financiële situatie. Dit varieert van tips tot concrete organisaties die hen verder kunnen helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever persoonlijk iemand spreken, kunnen ook gratis en anoniem bellen naar 0800-8115. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen.

Martin Suithoff, directeur van Geldfit, vertelt: "Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen over geld. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven."

Wethouder Jacobien van Boeijen is erg blij dat onze gemeente Landsmeer aangesloten is bij Geldfit. "Soms is de stap naar lokale hulpverlening te groot, of ben je alleen op zoek naar wat tips om beter rond te komen. Geldfit heeft advies voor iedereen of dit nu kleine financiële zorgen zijn of problematische schulden. Inwoners die geldzorgen hebben kunnen via Geldfit anoniem advies krijgen. Hoort u iemand op het schoolplein vertellen dat er geen geld is om het schoolreisje te betalen of dat ze zich zorgen maken over het betalen over de huur. Dan hoop ik dat u verteld dat Geldfit helpt!"

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers in gemeente Landsmeer kunnen vanaf nu terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Suithoff: "Ondernemers lopen andere financiële risico's dan consumenten, daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp."