gemeente Landsmeer | Ontheffing voor bedrijfsvoertuig en voertuig met grijs kenteken op milieustraat

Nieuwsbericht Ontheffing voor bedrijfsvoertuig en voertuig met grijs kenteken op milieustraat

Gepubliceerd op: 15 juli 2022 10:25


Inwoners van de gemeente Landsmeer die met een bedrijfsvoertuig huishoudelijk afval naar de milieustraat willen brengen, kunnen hiervoor een eenmalige ontheffing aanvragen. Dit kan via de Afvalinfolijn. Heeft u als particulier een voertuig op grijs kenteken? Dan heeft u eveneens een ontheffing nodig om te voorkomen dat uw voertuig aangemerkt wordt als bedrijfsvoertuig. U kunt daarvoor na controle een doorlopende ontheffing krijgen. Voor zowel een tijdelijke als een doorlopende ontheffing gelden verder alle regels die ook voor particulieren gelden. Hieronder vindt u meer informatie over de ontheffing.

Bedrijfsvoertuig met kenteken op naam van bedrijf
Als het kenteken van het bedrijfsvoertuig op naam van een bedrijf geregistreerd staat, krijgt u een ontheffing die geldig is voor één bezoek. Wanneer u bij de milieustraat komt en uw afvalpas wordt gescand, is voor de medewerker te zien dat u een ontheffing heeft. Na het scannen vervalt automatisch de ontheffing.

Particulier voertuig met grijs kenteken
Als het voertuig een grijs kenteken heeft en op naam van u als particulier geregistreerd staat, dan kunt u een doorlopende ontheffing aanvragen. Let op, u dient hier vooraf een afspraak met ons te maken om langs te komen bij de milieustraat. Dat doet u als volgt: u stuurt het verzoek voor een doorlopende ontheffing naar milieustraat@landsmeer.nl. In de mail zet u uw contactgegevens, zodat wij een afspraak met u kunnen inplannen. Voor deze afspraak neemt u het betreffende voertuig, het kentekenbewijs en uw legitimatie mee. Tijdens de afspraak worden de gegevens gecontroleerd. Indien alles klopt, ontvangt u binnen drie werkdagen de doorlopende ontheffing.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Afvalinfolijn. Dat kan online of telefonisch via 020-3009181 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur).