gemeente Landsmeer | Oproep van alle partijen om te gaan stemmen

Nieuwsbericht Oproep van alle partijen om te gaan stemmen

Gepubliceerd op: 07 februari 2022 09:20


Beste Landsmeerders, Ilpers en Purmerlanders,

Op 14, 15 en 16 maart mag elke inwoner van de gemeente Landsmeer van 18 jaar en ouder stemmen om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.
In de media is de landelijke politiek vaak het meest belangrijk. Want wat er in politiek Den Haag gebeurt raakt alle Nederlanders. Toch worden er juist veel belangrijke beslissingen genomen binnen gemeenten. Ook worden veel overheidstaken door de gemeente uitgevoerd. Denk aan onderwijs, verkeersveiligheid, het behoud van groen, recreatie, woningbouw, afvalinzameling, jeugdzorg, schuldhulpverlening en het lokale verenigingsleven. De belangrijke besluiten hierover worden in jouw gemeenteraad genomen.

De kans is groot dat na 16 maart meerdere partijen in de gemeenteraad nodig zijn om een meerderheid te behalen. Goed met elkaar samenwerken is daarom ontzettend belangrijk. Dat doen we namens jullie allemaal; de inwoners van Landsmeer. Daarom roepen wij, namens alle partijen die straks op jouw stembiljet staan, gezamenlijk op om te gaan stemmen. Als je stemgerechtigd bent ontvang je van de gemeente Landsmeer meer informatie, zoals de plekken waar je kunt stemmen en jouw stemkaart.
Landsmeer, Den Ilp en Purmerland, is met zo'n 11.500 inwoners één van de kleinste gemeenten van Nederland. Met onze hoofdstad als naaste buur en omgeven door 't Twiske en het Ilperveld hebben we samen de bijzondere opdracht om zuinig te zijn op dit bijzondere gebied. Zo kunnen niet alleen wij, maar ook toekomstige generaties er met plezier wonen, werken en recreëren.

De afgelopen twee jaar zijn een zware tijd geweest. Elke Landsmeerder, Ilper en Purmerlander, is door de coronacrisis geraakt. Van jong tot oud, van kerngezond tot kwetsbaar, van scholier tot ondernemer. We hopen daarom natuurlijk allemaal deze moeilijke periode snel achter ons te kunnen laten. Het zal je niet ontgaan zijn dat hierdoor de verdeeldheid tussen mensen is toegenomen. Dat laat zich soms ook zien in de toon van het debat, in de samenleving én in de politiek. Maar laten we samen zuinig zijn op wat ons verbindt, met respect en begrip voor elkaar. Juist de komende tijd.

Met vriendelijke groet,

Anneriek Verhoef & Niels Bonenkamp, lijsttrekker Landsmeerse VVD
Mandy Elfferich, lijsttrekker D66 Landsmeer
Axel Damme, lijsttrekker Lokaal Landsmeer
Jacobien van Boeijen, lijsttrekker GROENLINKS
André La Fontaine, lijsttrekker Positief Landsmeer
Eric Knibbe, lijsttrekker CDA
Mark Jan Prins, lijsttrekker PvdA
Monique Hop, lijsttrekker Lijst Hop en Honing