gemeente Landsmeer | Over uw buurt - Zó weet je ervan!

Nieuwsbericht Over uw buurt - Zó weet je ervan!

Gepubliceerd op: 10 oktober 2016 10:30

Voor elke burger is de buurt belangrijk.

Het gaat bijvoorbeeld om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Inmiddels hebben al meer dan 110.000 mensen een abonnement op de e-mailservice 'Over uw buurt' van Overheid.nl. Dit aantal zal toenemen door het lanceren van de nieuwe 'Over uw buurt' app.

Nu ook als app

Via de gratis service 'Over uw buurt' ontvangen inwoners en ondernemers informatie over hun buurt via de mail. Nu kan dat ook via de nieuwe app voor smartphone of tablet. Op deze manier bieden overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen deze informatie eenvoudig, snel en gebundeld aan. Als buurtbewoners bent u dan niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld de gemeenteberichten in het huis-aan-huisblad. De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Inschrijven voor de service kan via overuwbuurt.overheid.nl. Daar kunt u zelf instellen welk type berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om uw huis of bedrijf.

Het stijgende aantal abonnees van 'Over uw buurt' past in een trend dat Nederlanders steeds meer zaken online kunnen regelen. Deze ontwikkeling is in de huidige samenleving niet meer weg te denken. Ook binnen de overheid vindt deze overgang naar online dienstverlening volop plaats. Het kabinet wil dat iedereen in 2017 zijn zaken met de overheid digitaal kan regelen.

 

Over uw buurt (Evenement)