gemeente Landsmeer | Pas op, glad!

Nieuwsbericht Pas op, glad!

Gepubliceerd op: 11 december 2017 12:00

Sneeuwval en gladheid kunnen veel overlast veroorzaken, dat is de afgelopen dagen wel weer gebleken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak, waar verschillende partijen verantwoordelijk voor zijn.

Wat doet de gemeente?
Van november tot en met april werkt de gemeente actief aan gladheidbestrijding. In deze periode worden de weerkaarten goed in de gaten gehouden. Bij een voorspelling van gladheid wordt preventief gestrooid. Dit gebeurt veelal midden in de nacht of in de vroege ochtend, voordat de ochtendspits begint.

Gemeente Landsmeer heeft de gladheidsbestrijding voor een deel uitbesteed aan Materiaaldienst Amsterdam (doorgaande wegen en busroute) en het Hoogheemraad Hollands Noorderkwartier (met name het buitengebied zoals bijvoorbeeld Kanaaldijk), zij hebben 24-uurs diensten.

Ook de eigen buitendienst van de gemeente heeft een regeling tijdens werkuren en er is een wachtdienst in de weekenden. Zij bestrijdt gladheid op alle binnenwegen, bij openbare gebouwen, bruggen en de seniorenroute.

Dit kunt u doen
De gemeente bestrijdt de gladheid niet op trottoirs, voetpaden en woonerven in de wijken, omdat dit te hoge kosten met zich meebrengt. Bewoners en ondernemers worden verzocht om de eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien.

Strooizout
Strooizout kunt u als bewoner verkrijgen bij tuincentra. Ook kunt u gebruik maken van de strooibakken die de gemeente verdeeld over Landsmeer heeft geplaatst en in de koude periode bijvult.

Tips
Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem, zand en strooi- of keukenzout komt u al een heel eind.
Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.
Pas uw rijsnelheid aan als u de weg op gaat.

Voor verdere informatie over gladheidsbestrijding kunt u contact opnemen via 020-4877111 of mailen met gemeente@landsmeer.nl

Glad
Gladheidsbestrijding