gemeente Landsmeer | Pas op, glad!

Nieuwsbericht Pas op, glad!

Gepubliceerd op: 23 februari 2018 12:10

Als het vriest werkt de gemeente Landsmeer er dag en nacht aan gladheid te voorkomen. Maar zelf kunt u ook veel doen.

Wat doet de gemeente

Van november tot en met april strooit de gemeente. In deze periode worden de weerkaarten goed in de gaten gehouden. Bij gladheidsvoorspellingen strooit de gemeente preventief. Meestal midden in de nacht of in de vroege ochtend, voordat de ochtendspits begint. De gemeente strooit op binnenwegen, bij openbare gebouwen en op bruggen.

Seniorenroute

Extra aandacht besteedt de gemeente aan de seniorenroute. Meer informatie en plattegronden vindt u hier.

Dit kunt u doen

Zelf kunt u gladheid bestrijden door uw trottoir en dat van uw buren sneeuwvrij te maken en/of zout te strooien. Strooizout kunt u verkrijgen bij tuincentra. Ook kunt u gebruik maken van de strooibakken die de gemeente verdeeld over Landsmeer heeft geplaatst en in de koudeperiode bijvult.

Tips

  • Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem, zand. Strooi- of keukenzout komt u al een heel eind.
  • Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
  • Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.
  • Pas uw rijsnelheid aan als u de weg op gaat.

Meer informatie

Voor verdere informatie over gladheidsbestrijding kunt u contact opnemen via 020-4877111 of mailen met gemeente@landsmeer.nl