gemeente Landsmeer | Pauline Lodewegens nieuwe griffier gemeente Landsmeer

Nieuwsbericht Pauline Lodewegens nieuwe griffier gemeente Landsmeer

Gepubliceerd op: 10 november 2022 11:50


Pauline Lodewegens wordt de nieuwe griffier van de gemeente Landsmeer. Zij wordt op donderdag 10 november 2022 beëdigd tijdens de raadsvergadering. Lodewegens wordt de opvolger van Johan Paul de Groot, die elders aan de slag is gegaan.

Pauline Lodewegens was voorheen raadsadviseur en commissiegriffier in de gemeente Purmerend, waar zij ook woonachtig is samen met haar zoon. Lodewegens heeft een ruime werkervaring binnen de overheid. Zij heeft bij meerdere gemeenten en ook provinciaal gewerkt. Allereerst op het gebied van communicatie, maar de laatste jaren als raadsadviseur en commissiegriffier in de gemeente Purmerend. Zij heeft dan ook de nodige ervaring in het ondersteunen van de raad en het voorbereiden van (raads- & commissie-)vergaderingen. Ook beschikt Lodewegens over de nodige contacten en een netwerk van collega's uit andere gemeenten. Hierdoor is een snelle introductie mogelijk.

Pauline Lodewegens: "Mijn steentje bijdragen aan de lokale democratie, dat is waar mijn hart ligt. Ik doe dat volgend jaar al 25 jaar en geniet daar dagelijks van. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de gemeenteraad van Landsmeer, met het college en met de collega's in de ambtelijke organisatie."

De keuze voor Pauline Lodewegens is bepaald door haar geschiktheid, ervaring en directe inzetbaarheid als griffier van de gemeente Landsmeer. Zowel de werkgeverscommissie als burgemeester Léon de Lange en gemeentesecretaris Peter Küppers, zagen in Lodewegens de ideale kandidaat: goedlachs, vrolijk, positief én assertief. Haar motivatie en enthousiasme straalden door in de gesprekken. De werkgeverscommissie heeft dan ook veel vertrouwen in Lodewegens en de beleidsmatige advisering en ondersteuning van de raad lijken bij haar in goede handen te liggen. De gemeente kijkt uit naar haar samenwerking met de raad, het college van b&w, de ambtelijke organisatie en de inwoners en vertegenwoordigers van belangengroepen.