gemeente Landsmeer | Paviljoen ‘Het terras op de Breek’ - uitnodiging voor online informatiebijeenkomst

Nieuwsbericht Paviljoen ‘Het terras op de Breek’ - uitnodiging voor online informatiebijeenkomst

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 16:25

Op dinsdag 27 oktober om 20.00 uur organiseren Warner Goede en Wouter Tavecchio, initiatiefnemers van familiepaviljoen 'Het terras op de Breek', een online informatiebijeenkomst over deze duurzame horecagelegenheid om de buurtbewoners en andere belangstellenden te informeren. Het paviljoen wordt gerealiseerd op de Kerkebreek, ter hoogte van de ingang van het sportpark, aan het einde van de Sportlaan. Niet op het land, maar op het water, met uitzicht op het natuurgebied Het Twiske. 

Het paviljoen is gericht op gezinnen en ouderen, bezoekers van natuurgebied Het Twiske, de sportvelden of het zwembad. De initiatiefnemers hopen te voorzien in een behoefte van Landsmeerders om bij lekker weer iets te kunnen eten en drinken aan het water. Buiten op het terras kan men van de zon en het uitzicht over Het Twiske genieten. Binnen biedt een groot panoramaraam uitzicht over de Kerkebreek en het Ratteneiland. Er komt een restaurantgedeelte met bar en een deels open keuken, en op de eerste verdieping een ruimte die kan worden afgehuurd voor kleine groepen of zakelijke bijeenkomsten. Voor bezoekers die met de boot komen wordt aan de noordzijde van het paviljoen een aanlegsteiger gebouwd. Ook is de mogelijkheid tot het huren van een bootje in het plan voorzien.

Duurzaamheid in ontwerp en manier van bouwen
Het ontwerp voor dit paviljoen bouwt voort op de traditie van de oorspronkelijke Noord-Hollandse houten huizen die in en om Landsmeer te vinden zijn. Kenmerkende historische elementen, zoals de pronkgevel en de gepotdekselde gevelbekleding, zijn terug te vinden in het ontwerp. Deze elementen zijn aangepast aan de wensen van deze tijd. Het paviljoen wordt gebouwd volgens de principes van circulair bouwen. Zoveel mogelijk worden hergebruikte materialen toegepast en waar dat niet mogelijk is, wordt gezocht naar duurzame en herbruikbare alternatieven. Het architectenbureau Superuse heeft meer dan 20 jaar ervaring in deze manier van bouwen.

Online informatieavond voor geïnteresseerden op 27 oktober om 20.00 uur
Tijdens de voorlichtingsavond zal de architect het ontwerp toelichten. Tevens zullen de opdrachtgevers en een medewerker van de gemeente aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. De online bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via informatiebijeenkomst.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een link om deel te nemen.

Paviljoen 'Het terras op de Breek'
Opdrachtgevers: Warner Goede en Wouter Tavecchio
Architect: Stefanie Tseggai en Jeroen Bergsma van Superuse ism. Jean-Marc Saurer
Contact Superuse: Karola van Rooyen, pr@superuse-studios.com