gemeente Landsmeer | Per 1 januari nieuwe afvalinzamelaar REMONDIS

Nieuwsbericht Per 1 januari nieuwe afvalinzamelaar REMONDIS

Gepubliceerd op: 27 december 2016 12:00

Vanaf 1 januari 2017 heeft de gemeente Landsmeer een nieuwe afvalinzamelaar voor zowel de huis-aan-huis inzameling als de afvalstromen vanaf de gemeentewerf. Voor de afvalstromen vanaf de werf zult u geen verschil merken. Voor de huis-aan-huis inzameling gaat wel een en ander veranderen. De nieuwe inzamelaar is REMONDIS. Deze firma uit Duitsland is in Nederland een vrij nieuwe naam, maar wereldwijd een grote speler op afvalgebied.

Het grootste verschil is dat de inzameling nu verdeeld wordt over dinsdag tot en met donderdag voor het restafval en het gft-afval. Plastic wordt nog steeds op vrijdag ingezameld. Voor het inzamelen van het huis-aan-huis afval en het gft is de gemeente opgedeeld in drie gebieden, te weten:

• Purmerland, Den Ilp, Purmerlanderrijweg en de Kanaaldijk
• Landsmeer ten oosten van het Lint
• Landsmeer ten westen van het Lint

Omdat dit een grote verandering is ten opzichte van de oude manier van inzamelen, ontvangt u tussen Kerst en Oud & Nieuw per post de afvalkalender. Zo kunt u zien wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Op donderdag 22 december heeft wethouder Van Baarsen samen met de heer Krawczik van REMONDIS de samenwerking bekrachtigd.

Samenwerking REMONDIS bekrachtigd
De heer Krawczik en Wethouder Van Baarsen

Wij kijken uit naar deze samenwerking en gaan er vanuit dat REMONDIS samen met de bewoners een soepele overgang naar de nieuwe inzamelmethode verzorgt.