gemeente Landsmeer | PERSBERICHT Gemeente Landsmeer kiest voor duurzame energie

Nieuwsbericht PERSBERICHT Gemeente Landsmeer kiest voor duurzame energie

Gepubliceerd op: 19 juni 2017 11:05

Vanaf 1 juli 2017 gebruikt de gemeente Landsmeer voor al haar elektriciteitsaansluitingen100% groene stroom, die duurzaam is opgewekt door Nederlandse windmolens. Ook voor de gasaansluitingen kiest de gemeente Landsmeer voor de meest duurzame variant van energieopwekking en wel via een contract met een leverancier van biogas.

Openbare Europese aanbesteding

Onlangs heeft de gemeente Landsmeer samen met de regiogemeenten Edam-Volendam en Waterland, een openbare Europese aanbesteding voor de inkoop van energie uitgeschreven. De inschrijver partij met de laagste prijzen voor de levering van 100% groene stroom is 'De Vrije Energie Producent' en voor biogas gaat de gemeente Landsmeer een contract aan met Gazprom.

Duidelijk groen

"De gemeente Landsmeer geeft op lokaal niveau sturing aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Naast besparing op het gebruik van energie door het nemen van energiebesparende maatregelen, kiest Landsmeer er met het contracteren van deze energieleveranciers bovendien voor om hetgeen dat er nog gebruikt wordt, op de meest duurzame wijze wordt opgewekt," aldus wethouder duurzaamheid Nico van Baarsen." Hierdoor behoort Landsmeer straks op het gebied van energie-inkoop tot de allergroenste gemeenten van Nederland.

Vanaf 1 juli 2017 gaat de nieuwe overeenkomst voor de levering van 100% groene stroom in en op 1 januari 2018 gaat de gemeente over op biogas.