gemeente Landsmeer | PERSBERICHT Samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Landsmeer mede mogelijk door Rabobank

Nieuwsbericht PERSBERICHT Samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Landsmeer mede mogelijk door Rabobank

Gepubliceerd op: 21 juni 2017 16:30

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan een samenwerking met gemeente Landsmeer aan. Beide fondsen maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage ontvangen in de kosten voor sport en cultuur. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Landsmeer zijn particuliere fondsen, die voor een groot deel medegefinancierd worden door de gemeente Landsmeer. Daarnaast worden de fondsen aangevuld met donaties en bijdragen van lokale en nationale sponsors.

Ontvangst cheque Rabobank voor vliegende start Landsmeer

Tijdens de jaarlijkse Sport- en Feestweek van Landsmeer op woensdag 21 juni 2017, trapten beide fondsen de samenwerking met Landsmeer feestelijk af. Wethouder Quakernaat van gemeente Landsmeer en mevrouw Van Dam (secretaris van Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Noord-Holland) ontvingen deze middag uit handen van de heer Van het Hof (manager Rabobank Amsterdam) namens de Rabobank Foundation twee cheques van € 2.500,-. Met deze waardevolle bijdrage kunnen beide fondsen in Landsmeer een vliegende start maken zodat alle kinderen een gelijke sport- of cultuurkans krijgen.

Ontvangst cheques Jeugd Cultuur Fonds en Jeugd Sport Fonds
Overhandiging cheques door de heer Van het Hof (Rabobank) aan mevrouw Van Dam (Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds) en
wethouder Quakernaat (gemeente Landsmeer)

Startbijdrage mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation

Lokaal draagvlak is essentieel voor het succes van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. De steun van gemeenten en bedrijven is hierbij onmisbaar. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken, ondersteunt de missie van beide fondsen om meer gemeenten aan te laten sluiten bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds.

De Rabobank Foundation stelt een startbijdrage beschikbaar, waarmee Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds de mogelijkheid krijgen om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee kinderen een sportkans of cultuurkans te bieden. Meer informatie is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl.