gemeente Landsmeer | Persleidingbreuk Landsmeer zorgt voor overlast

Nieuwsbericht Persleidingbreuk Landsmeer zorgt voor overlast

Gepubliceerd op: 28 januari 2016 16:05

De rioolpersleiding die van de oostzijde van Landsmeer naar de RWZI Zaandam loopt, is gebroken. Een koppelstuk in de leiding heeft het begeven ter hoogte van de Weegbreesingel/Lisstraat. Medewerkers van HHNK en aannemer Van den Heuvel repareren sinds gistermiddag de breuk.

De persleidingbreuk heeft tot gevolg gehad dat er afvalwater in de naastgelegen sloot is gestroomd. Dat zorgt voor stank en een verminderde zuurstof in het water. De vissen hebben het moeilijk. Zodra de breuk hersteld is, zal HHNK maatregelen nemen om de sloot schoon te maken.

Omdat twee rioolgemalen nu buiten bedrijf zijn, zet HHNK tankauto's van de firma Van der Stelt in. Deze zuigen het riool leeg en brengen het afvalwater naar de rioolwaterzuivering Zaandam tot de breuk is gerepareerd. Dat betekent dat huishoudens gewoon gebruik kunnen maken van hun water, WC, douche en wasmachine. De tankauto's vormen een soort by-pass om de breuk heen. Gevolg is helaas wel dat er in de straten rond de Weegbreesingel verkeers- en lawaaioverlast is.

Als zich geen tegenvallers voordoen, is de breuk vanavond hersteld en zal begonnen kunnen worden met de reiniging van de sloot. Het werk werd gisteren bemoeilijkt door de hevige regenval en de invallende duisternis. Daarom werd besloten vannacht met tankauto's te blijven rijden en vanochtend verder te gaan met de klus.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier of kunt u contact opnemen via tel. 072 5828282