gemeente Landsmeer | Pieter Wals ontvangt Zilveren Zwaan

Nieuwsbericht Pieter Wals ontvangt Zilveren Zwaan

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023 12:00

Op donderdag 31 augustus heeft Pieter Wals uit handen van burgemeester Léon de Lange een Zilveren Zwaan uitgereikt gekregen. De heer Wals ontving deze Zilveren Zwaan voor zijn onvermoeibare inzet bij verschillende clubs, waarmee hij van grote waarde is voor de Landsmeerse samenleving.

Actief

Pieter Lourens Wals zet zich al sinds de jaren 80 actief in voor de Landsmeerse samenleving. Eerst als voorzitter bij de Vogelvereniging, en daarna bekleedde hij gedurende 10 jaar verschillende functies bij speeltuinvereniging Jonge Kracht. Veel Landsmeerders herinneren zich ongetwijfeld de kinderdisco's in de jaren 80 waar wel 300 kinderen samen dansten en plezier maakten. Vele vrijwilligers maakten dit mogelijk.

Verbindend

Bij de hengelsportvereniging HSV Landsmeer-Den Ilp was hij voorzitter van 1993 tot 2016. In deze 23 jaar groeide onder zijn voorzitterschap het aantal leden stabiel van 700 naar bijna 1900. Ook wist hij veel vrijwilligers aan de vereniging te binden én behouden voor (jeugd)wedstrijden, de vuilruim-acties en evenementen zoals de hengelsportpromotie-dag en de open dagen. Het was Wals' missie een tijdelijke trailerhellling aan de Breek aan te leggen. Hierdoor kunnen veel sportvissers en recreanten uit de omgeving hier nu nog steeds hun boot te water kunnen laten en zo het prachtige waterrijke gebied in Landsmeer verkennen.

Onvermoeibaar

Gezien zijn huidige inzet als voorzitter bij Watersportvereniging De Noord, waar ook weer de nodige uitdagingen liggen, kan wel gesteld worden dat Wals zich onvermoeibaar in blijft zetten voor een actief verenigingsleven in Landsmeer.

Burgemeester Léon de Lange zegt over de uitreiking van de Zilveren Zwaan: "Ik voel mij vereerd dat ik vandaag deze belangrijke gemeentelijke onderscheiding bij Pieter Wals mag opspelden en wil hem met deze Zilveren Zwaan bedanken voor alles wat hij voor onze mooie gemeente Landsmeer doet!"

Zilveren Zwaan Wals