gemeente Landsmeer | Praat mee over de 17 extra windmolens in gemeente Amsterdam

Nieuwsbericht Praat mee over de 17 extra windmolens in gemeente Amsterdam

Gepubliceerd op: 23 oktober 2020 16:35

Er komen in de toekomst 17 extra windmolens bij in de hoofdstad. Geschikte locaties zijn onder andere aangewezen bij de Noorder IJplas en verspreid langs de smalle strook ten Noorden van Ring A10 Noord. Amsterdam nodigt ook inwoners van buurgemeenten Landsmeer, Oostzaan en Zaanstad uit om mee te praten en te denken over locaties waar het mogelijk is windenergie op te wekken. Hiervoor staan twee online bijeenkomsten gepland.

Praat mee over windmolens ten Noorden van Ring A10 Noord
Op 12 november kunt u tijdens de interactieve avondsessie meepraten over de smalle strook ten Noorden Ring A10. Er is beperkt plek dus schrijf u snel in via de website van gemeente Amsterdam.

Bespreek het participatieplan voor Wind bij de Noorder IJplas
Op 17 november van 19.00 -20.30 uur organiseren initiatiefnemers voor windenergie bij de Noorder IJplas, burgerenergiecoöperatie Amsterdam Wind en bedrijvencoöperatie NDSM Energie een online bijeenkomst over Windenergie bij de Noorder IJplas. Iedereen die dat wil kan meedoen aan het initiatief door mee te praten, mede-eigenaar of investeerder te worden of door op de hoogte te blijven. Tijdens de bijeenkomst wordt het participatieplan besproken en reageren omwonenden op de aanpak voor informatievoorziening en betrokkenheid. Aanmelden kan via deze link

Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Holland Zuid
De bijeenkomsten zijn onderdeel van de Regionale Energie Strategie (RES). Als energiedeelregio Zaanstreek-Waterland werken we samen met onze buurgemeenten in Noord-Holland Zuid aan een regionaal plan om duurzaam energie op te gaan wekken. Alle informatie over grootschalige duurzame energie opwek, bijvoorbeeld door windmolens, leggen we vast in de Regionale Energie Strategie (RES). Stap voor stap gaan we over van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. Meer informatie over de energieregio Noord-Holland Zuid, en meer informatie over de huidige concept-RES kunt u hier vinden .