gemeente Landsmeer | Ravotplek

Nieuwsbericht Ravotplek

Gepubliceerd op: 20 april 2020 14:45

De tweede kindergemeenteraad heeft besloten dat zij graag een ravotplek wilde. De ruimte achter het basketbalveld in het sportpark is hiervoor aangewezen. Begin maart is gestart met de aanleg van de ravotplek. De aangebracht heuvel is inmiddels ingeklonken en het gras heeft tijd gehad om te groeien. Op 23 april worden de toestellen geplaatst en is de ravotplek gereed. Op dit moment staat de plek in de hekken zodat de heuvel kon inklinken en het gras kon groeien. Nadat de toestellen zijn geplaatst worden de hekken verwijderd.

Houd ook hier rekening met coronavirus maatregelen

De ravotplek kan wel gebruikt worden door kinderen tot en met 12 jaar, maar doe dat alleen wanneer echt nodig. Het advies blijft: blijf thuis. Als u toch even met uw kind naar buiten wil, let dan op de volgende regels: 

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een ouder/voogd samen spelen in een speeltuin als zij gezond zijn: niet kuchen, hoesten, verkouden zijn of koorts hebben.
  • De groep kinderen moet niet te groot zijn. Het RIVM noemt geen maximum groepsgrootte. Ouders wordt gevraagd zelf een inschatting te maken en daarbij het gezond verstand te gebruiken.
  • Ouders/verzorgers die toezicht houden dienen altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Ravotplek