gemeente Landsmeer | Regionale Duurzaamheidsbeurs zaterdag 6 april 2019

Nieuwsbericht Regionale Duurzaamheidsbeurs zaterdag 6 april 2019

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 12:40

Praktische weetjes en tips op Regionale Duurzaamheidsbeurs
Wilt u ook weten wat u kunt doen om het milieu en uw portemonnee te besparen? Heel praktisch, in uw eigen huis of bedrijf? Of wilt u weten wat overheden of wooncorporaties van plan zijn? En wat dit voor u betekent? Kom dan op zaterdag 6 april naar Sporthal de Kloek in Middenbeemster.

Vijftig bedrijven en organisaties
Vijftig bedrijven en organisaties uit de regio en daarbuiten zijn op de beurs aanwezig. Zij tonen innovaties rond energiebesparing in huis en bedrijf, praktisch elektrisch vervoer, duurzaam eten en handige recyclingproducten. Overheden geven informatie over bruikbare regelingen en toekomstige plannen. U hoort wat wooncorporaties of de vervoersregio doen en wat de vier energiecoöperaties in de regio beogen. Scholieren die meedoen aan de Solarbotenchallenge in juni in Purmerend laten hun zelfgebouwde solarboten zien.

Twintig presentaties en workshops
Twintig presentaties en workshops– waaronder van BN' ers zoals weerexpert Reinier van den Berg en frontvrouw Marjolein Jonker van de Tiny Houses Movement – vertellen over achtergronden en schetsen toekomstbeelden. U krijgt gratis tuinadvies van Hovenier Bram Engberts, de Jamie Oliver onder de tuinen. Als eigenaar van een monument maakt u bovendien kans op een gratis energiescan ter waarde van € 950. Wilt u weten wat úw ecologische footprint is: laat die maken bij Laura Moningka van de Footprintchallenge.
Komt u met OV? Dan rijden gratis Twizy's van VisitBeemster u vanaf het centrum van Middenbeemster naar de beurslocatie.

De derde Regionale Duurzaamheidsbeurs is actueler en praktischer dan ooit. Entree is gratis. Tijden: 10.00 – 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op regionaleduurzaamheidsbeurs.nl

Duurzaamheidsbeurs