gemeente Landsmeer | Rij bewust. Pas je snelheid aan!

Nieuwsbericht Rij bewust. Pas je snelheid aan!

Gepubliceerd op: 30 maart 2017 15:25

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken. Of nog erger...

Nu het voorjaar is en kinderen, wandelaars en fietsers weer volop buiten zijn vestigen we de aandacht op de veiligheid van deze kwetsbare verkeersdeelnemers. Via de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet. Daar kun je mee thuiskomen', vragen de gemeenten in de Vervoerregio Amsterdam samen met politie, scholen, Team Alert en Veilig Verkeer Nederland de komende weken extra aandacht voor de verkeersveiligheid. In de gehele gemeente Landsmeer zijn inmiddels campagneborden geplaatst.

Doe ook mee. Rij bewust en pas je snelheid aan in de bebouwde kom aan de geldende limiet. Zo wordt het een stuk veiliger op straat voor iedereen. Zeker voor de meest kwetsbare deelnemers aan het verkeer.

 Verkeersveiligheid