gemeente Landsmeer | Rij bewust in Landsmeer. Pas uw snelheid aan!

Nieuwsbericht Rij bewust in Landsmeer. Pas uw snelheid aan!

Gepubliceerd op: 04 april 2018 11:00

We doen het allemaal wel eens, net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust om even wat verloren tijd inhalen. En soms onbewust, onze gedachten dwalen af en we letten even niet goed op.

Hou rekening met spelende kinderen

Nu het weer lente wordt en kinderen vaker buiten spelen, is het extra belangrijk om rustig te rijden. Zeker in de bebouwde kom, waar we regelmatig te maken hebt met de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, die niet beschermd zijn door airbags of gordels.

Uw snelheid bepaalt uw remweg

Ook kleine overschrijdingen van de snelheidslimiet hebben gevolgen voor de verkeersveiligheid. Veel mensen weten niet dat zelfs een aanrijding met 30 kilometer per uur voor één op de tien voetgangers al dodelijk is. Houd u daarom aan de limiet wanneer u op een 30 of 50 kilometerweg rijdt. En aan 15 km per uur op de woonerven. Simpelweg rustig rijden doet wonderen voor uw remweg.

April is verkeersmaand

De hele maand april besteedt de gemeente Landsmeer extra aandacht aan snelheid in het verkeer. U ziet door het hele dorp borden staan om weggebruikers bewust te maken van de maximumsnelheid.

30kmbord