gemeente Landsmeer | Riool schoon, heel gewoon!

Nieuwsbericht Riool schoon, heel gewoon!

Gepubliceerd op: 24 oktober 2016 09:00

Wist u dat?

vochtige hygiënedoekjes restafval zijn en dat deze in de prullenbak moeten en zeker niet in het toilet! Ze verstoppen namelijk het riool. Dit in tegenstelling tot wat fabrikanten dikwijls beweren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het riool goed blijft doorstromen en niet verstopt raakt. Met de nieuwe poster in de reeks van de campagne Landsmeer schoon! vestigen we de aandacht daarop. Doe net als loodgieter Patrick Pigge en gooi gebruikte doekjes voortaan in de prullenbak. Zo houden we samen we het riool in onze woonomgeving open.

Riolering is een waardevol systeem dat de gemeente onderhoudt in de openbare ruimte en dat meestal redelijk onzichtbaar functioneert. Helaas gebeurt het nog dat er doekjes, maandverband en andere vezels in de rioolpompen van de gemalen terecht komen. Deze raken daardoor verstopt en lopen vast. Een rioolpomp in een gemaal is bedoeld voor het verpompen van sanitair- en toiletwater met normaal toiletpapier (van de bekende toiletrol) en niet voor iets anders.

Dit is de derde poster in de reeks van de afval- en rioleringscampagne die in augustus 2016 is gestart. Een campagne die de komende jaren bijdraagt aan bewustwording van het belang van afval sorteren. En met het doel bij te dragen aan het halen van de landelijke doelstelling: 75% afvalscheiding in 2020.

 

Campagne afval en riolering (loodgieter LM)